Hoe houdt je je jonge kitten gezond

Laten we eerlijk zijn: katten zijn de allerbeste huisdieren. Niet alleen zijn ze lief en schattig, maar ze kunnen ook goed voor zichzelf zorgen. Toch is het belangrijk, vooral bij de jonge kittens, om de natuur een beetje te helpen. U wilt immers graag dat uw kitten gezond blijft, en kan opgroeien tot een sterke, volwassen kat. Maar wat kunt u doen? Met alle informatie die er online te vinden is, kan het soms lastig zijn om de juiste producten in huis te krijgen. Om u een beetje op weg te helpen, hebben wij drie van de belangrijkste tips voor u op een rijtje gezet. Zodat uw kitten niet alleen de leukste, maar ook de gezondste kat in de buurt wordt.

Katten speeltjes

Speelgoed is zeer belangrijk voor de groei en de ontwikkeling van een kitten. Jonge katjes zitten namelijk vol energie, en moeten deze energie ergens kwijt. Hebt u geen speelgoed in huis, dan kan het zijn dat uw kitten zich gaat uitleven op de meubels of de gordijnen. Om dit te vermijden, is het belangrijk om meerdere speeltjes in huis te halen. Vergeet ook vooral niet om speeltjes in huis te halen, waar jullie gezamenlijk mee kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan een balletje, of een laserstraal. Door samen te spelen word de band tussen baas en kitten namelijk enorm versterkt.

Kitten shampoo

Katten staan over het algemeen bekend als nette dieren. Dit komt onder andere doordat ze zichzelf schoon likken. Toch is het geen slecht idee om de natuur soms een handje te helpen. Daarvoor is het belangrijk dat u een goede kitten shampoo in huis hebt. Het gebruik van een shampoo die speciaal ontwikkeld is voor kittens, zorgt ervoor dat hun gevoelige huid optimaal word beschermd en gevoed. Dit houdt de vacht zacht en gezond. Wanneer uw kitten over een langharige vacht beschikt, dan kan het ook een goed idee zijn om ze periodiek te borstelen.

Voedsel voor kittens

Het is belangrijk om uw kitten te voeden met gezonde voeding. Omdat een pasgeboren katje andere bouwstoffen nodig heeft dan een volwassen kat, is het van groot belang om de voeding aan te passen op de leeftijd van uw kitten. Gelukkig staat vaak op de verpakkingen van kattenvoer te lezen voor welke leeftijd deze voeding geschikt is. En maakt u zich vooral niet teveel zorgen over welk merk of welke smaken u moet kiezen. Door uw kitten al vroeg kennis te laten maken met meerdere variaties, zult u snel genoeg ontdekken wat uw kitten écht lekker vind.

Geef een antwoord