Hasselt, Limburgse hoofdstad van de goede smaak

Hasselt, hoofdstad van Limburg, heeft alles in huis voor een geslaagde citytrip of een aangenaam dagje uit. Fashionista's halen hun hart op in de vele exclusieve boetieks en mode conceptstores overal in stad. Je wordt er tegelijk verrast met street art. In de groene buitenwijken kom je helemaal tot rust. Geniet op een van de vele comfortabele terrassen en  's avonds heb je de keuze uit vele restaurants met elk hun eigen keuken.

Shopping en modestad

Op het vlak van mode en shopping gaat Hasselt grotere broer Antwerpen achterna. De laatste jaren groeide deze stad uit tot een van de meest bekende winkel- en modesteden van België. Van kleine straatjes met exclusieve en alternatieve boetiekjes tot grote winkelstraten en een heuse winkelboulevard, de Quartier Bleu. Modeliefhebbers kunnen onmogelijk voorbij het Modemuseum met zijn vele tentoonstellingen over mode verleden en heden als centraal gegeven.

Cultuur, museum en straatkunst

Liefhebbers van kunst en cultuur worden in Hasselt niet ontgoocheld. Zo is het dé Vlaamse ontmoetingsplaats voor liefhebbers van straatkunst en overal kom je prachtig gedecoreerde gevels tegen. Wil je geen 'straatkunst' missen? Gebruik dan zeker de Street Art Cities-app. Z33 of de thuisbasis van hedendaagse kunst, design en architectuur, gelegen naast het Begijnhof. In het Hasseltse Stadsmuseum kom je alles te weten over het historische erfgoed van de stad.

Stad van de smaak

Ook fijnproevers worden in Hasselt, de stad van de smaak, zeker niet vergeten. Aan eigentijdse verblijfsinfrastructuur met alle mogelijk comfort en stijlvolle eetgelegenheden is hier ook geen gebrek. Gezellige terrassen vind je op de Fruitmarkt, de Grote Markt of op het Kolonel Dusartplein. Nergens anders dan in Hasselt proef je de beste jenever. Ze zijn er zo trots op dat ze een jenevermuseum uitbouwden. Een ander streekproduct om fier op te zijn is Hasseltse speculaas.

Japanse tuin als absoluut visitekaartje

Tussen het stadscentrum en de grote ring vind je de Japanse tuin, hét visitekaartje van de stad. Hier geniet en ontspan je tussen klaterende watervallen en kersenbloesems. De ruïnes van de Abdij Herkenrode liggen in een groen decor van vijvers, boomgaarden, akkers en kanalen. Hier is nog zoveel meer te ontdekken. Het is de toegangspoort tot het uitgestrekte natuurgebied De Wijers en het startpunt van vele mooie wandelroutes. Nog meer groen is er in Domein Kiewit waar galloway runderen grazen.

Stoppen met drugs

Zoals, in alle toeristische steden zijn ook in Hasselt drugs nooit veraf. Ben je verslaafd en definitief stoppen met drugs? Met een aangepaste behandeling kan dat.

Geef een antwoord